Descriere
Semn de carte suvenir, gravat pe lemn, Catedrala Reintregirii Neamului Alba Iulia
Dimensiune 5 x 15 cm
Desenul este realizat manual.
Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul “Semn de carte suvenir, gravat pe lemn, Catedrala Reintregirii Neamului Alba Iulia ” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Alba Iulia si care au vizitat Cetatea Alba Carolina. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Semn de carte suvenir, gravat pe lemn, Catedrala Reintregirii Neamului Alba Iulia sigur nu dai gres.
Produsul Semn de carte suvenir, gravat pe lemn, Catedrala Reintregirii Neamului Alba Iulia este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea. Desenul este realizat manual.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri gravate , toate desenele fiind realizate manual de catre artistul Adrian Samoila.
Catedrala Reintregirii Neamului sau Catedrala Incoronarii din Alba Iulia, cu hramul Sfânta Treime, a fost construită cu sprijinul Casei Regale a României,. Lucrările au fost începute la 28 martie 1921 și au fost finalizate la mijlocul lunii septembrie 1922, la 8 octombrie având loc sfințirea și primirea hramului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, în memoria primului întregitor al românilor.
În curtea acestei biserici a avut loc în data de 15 octombrie 1922 ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari. După ce Miron Cristea, Patriarhul României, a ținut în catedrală o Liturghie solemnă și a sfințit coroanele regale gata pregătite, s-a trecut la ceremonia încoronării. Aceasta a avut loc în fața clopotniței, unde a fost amenajată o scenă îmbrăcată în pânză roșie, pe care era înălțat baldachinul încoronării, întrețesut cu brocart roșu și galben pe un fond alb. Încoronarea nu s-a făcut în catedrală deoarece Ferdinand, care era de religie catolică, nu a dorit să fie încoronat de un membru al Bisericii Ortodoxe. Astfel, Ferdinand și-a așezat singur pe cap Coroana de Oțel, după care a pus coroana de aur pe capul soției sale îngenunchiate.