Casa Darvas La Roche, Oradea

De la POVESTE...la SUVENIR


Sprijinim atracțiile turistice să-și povestească istoria și personajele localePovestea Casei Darvas La Roche, Oradea, primul muzeu Art Nouveau din Romania

 

In anul 1908, initiatorul exploatarii modern forestiere din judetul Bihor, intreprinzatorul evreu Imre Darvas a  achizitionat cladirea situata in Oradea, din str. Iosif Vulcan nr. 11.

De arhitectura casei s-au ingrijit frații Vágó, József si László, arhitecți de mare prestigiu nascuți la Oradea, intr-o familie de evrei, insa finantarea lucrarilor a fost asigurata de catre Irmre Darvas.

Casa a fost construita in 2 etape:  in perioada 1909 – 1910 a fost construita aripa de pe strada Iosif Vulcan, iar in perioada 1911 – 1912 – a fost finalizata aripa dinspre Crisul Repede.

In anul 1912, Imre Darvas in asociere cu Alfred La Roche, bancher si avocat originar din Basel, Elvetia au fondat “Intreprinderea Forestiera Unita SA La Roche si Darvas.

Jurnalista Judita Simon, singura urmasa a familiei a locuit in acest imobil, aceasta vanzandu-l Primariei Oradea pentru a fi introdus in circuitul turistic.

Casa Darvas la Roche si-a deschis portile turistilor ca primul muzeu Art Nouveau din Romania, in luna august 2020.  Muzeul a fost restaurant si adus la viata dupa 2 ani de lucrari finantate cu fonduri europene


***

Craftlaser este un brand autohton, cu expertiza în realizarea de suveniruri personalizate pentru fiecare obiectiv turistic din Romania.

Toate suvenirurile sunt realizate in atelierul Craftlaser din Oradea. 

Desenele care stau la baza graficii tuturor suvenirurilor sunt realizate manual de artistul Adrian Samoila. 


Reprezinti un castel, un obiectiv turistic, un magazin de suveniruri sau un magazin de artizanat si vrei ca turistii care te viziteaza sa plece de la tine cu amintiri de neuitat? 

Contacteaza-ne si hai sa povestim!

Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail comenzi@craftlaser.ro sau la numarul de telefon 0741.667.246 (Andreea Maier).  Se acorda preturi speciale.

Afiseaza: 1-24 din 27 produse

 Filtre

Suport clienti 09.00 - 17.00

0741667246 comenzi@craftlaser.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!