Sighisoara

De la POVESTE...la SUVENIR


Sprijinim atracțiile turistice să-și povestească istoria și personajele locale

 

Despre CETATEA SIGHISOARA


Povestea Cetatii Medievale Sighisoara incepe in secolul XII, in prezent fiind inclusa pe lista Patrimoniului Unesco din anul 1999.

Primii locuitori ai orasului medieval Sighisoara au fost meseriasii, organizati in asociatii (bresle). In Sighisoara bresele existau inca inainte de anul 1400, fiind mentionate in cronicile vremurilor circa 19 bresle: macelarilor, brutarilor, pielarilor, tabacarilor, cizmarilor, fierarilor (care includeau si caldarari, rotari, sabieri, lacatușsi, faurari de ace si curelari), blanari si cojocari, manusari, cutitari, mantelari, funieri, tesatori de lana, țesatori de panza, dogari si butnari, olari, arcari, croitori si trăistari.

La inceputul secolului XV invaziile turcesti reprezentau un real pericol pentru locuitorii Sighisoarei, astfel ca breslele de mestesugari s-au unit pentru a aparara si mentine cetatea in afara pericolului invaziilor turcesti.

Breslele primeau astfel o portiune din zidul de incinta si un turn de aparare pentru a asigura apararea Cetatii, iar breslele cele mai puternice aveau posibilitatea mai apoi sa intre in viata politica. Fiecare breasla avea un sigiliu, dar si un insemn propriu. Multe dintre acestea le gasiti expuse la Casa Breslelor.

Dupa aparitia manufacturilor, breslele au intrat in declin disparand cu totul in anul 1872.
Inspirati de povestile medievale am creat suveniruri personalizate cu breslele din Sighisoara, am desenat turnurile medievale si le-am gravat in lemn.
Am creat colectii de cani, table metalice si magneti pentru ca tu sa te bucuri si acasa de farmecul medieval al Cetatii Sighisoara.

***

Craftlaser este un brand autohton, cu expertiza în realizarea de suveniruri personalizate pentru fiecare obiectiv turistic din Romania.

Toate suvenirurile sunt realizate in atelierul Craftlaser din Oradea. 

Desenele care stau la baza graficii tuturor suvenirurilor sunt realizate manual de artistul Adrian Samoila. 


Reprezinti un castel, un obiectiv turistic, un magazin de suveniruri sau un magazin de artizanat si vrei ca turistii care te viziteaza sa plece de la tine cu amintiri de neuitat? 

Contacteaza-ne si hai sa povestim!

Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail comenzi@craftlaser.ro sau la numarul de telefon 0741.667.246 (Andreea Maier).  Se acorda preturi speciale.

Afiseaza: 1-24 din 69 produse

 Filtre

Suport clienti 09.00 - 17.00

0741667246 comenzi@craftlaser.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!