Castelul Bran

De la POVESTE...la SUVENIR


Sprijinim atracțiile turistice să-și povestească istoria și personajele localeDespre Castelul Bran

 

Se presupune ca cetatea de aparare de la Bran, probabil din lemn, a fost ridicată de cavalerii teutoni între anii 1211-1225.

In anul 1377 apare un document emis de catre regale Ludovic I al Ungariei care permite construirea unei noi cetati la Bran, pe cheltuiala si cu mesterii sasilor din zona. Se presupune ca noua cetate a fost construita peste cea veche, din lemn.

Castelul Bran a fost donat reginei Maria a României la data de 1 decembrie 1920, de catre Consiliul Orășenesc Brașov, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri.

La moartea reginei, în 1938, castelul a fost moștenit de către fiica sa preferată, principesa Ileana, care, timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a întors cu familia în țară și a locuit la Bran. A înființat un spital pentru victimele războiului.

După 1948 Castelul Bran a fost naționalizat, fiind vizitelor publice începând cu 1956, fiind amenajat ca si muzeu de istorie și artă feudală.

În perioada 1987 – 1993 castelul Bran a fost restaurant, urmand a se redeschide ca muzeu pentru a intra în circuitul turistic.

In anul  2006, Castelul Bran este retrocedat legal moștenitorilor din familia de Habsburg, statul roman administrandu-l pana in anul 2009 cand acesta  intră pe deplin în posesia moștenitorilor Principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și arhiducesa Elisabeta Sandhofer.

 

***

Craftlaser este un brand autohton, cu expertiza în realizarea de suveniruri personalizate pentru fiecare obiectiv turistic din Romania.

Toate suvenirurile sunt realizate in atelierul Craftlaser din Oradea. 

Desenele care stau la baza graficii tuturor suvenirurilor sunt realizate manual de artistul Adrian Samoila. 


Reprezinti un castel, un obiectiv turistic, un magazin de suveniruri sau un magazin de artizanat si vrei ca turistii care te viziteaza sa plece de la tine cu amintiri de neuitat? 

Contacteaza-ne si hai sa povestim!

Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail comenzi@craftlaser.ro sau la numarul de telefon 0741.667.246 (Andreea Maier).  Se acorda preturi speciale.

Afiseaza: 1-24 din 44 produse

 Filtre

Suport clienti 09.00 - 17.00

0741667246 comenzi@craftlaser.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!