Descriere
Magnet de frigider din lemn, acuarela, Cetatea Calnic, judetul Alba
Dimensiune: 6 x 7.5 cm
Material: Placaj 4 mm, imagine imprimata direct pe lemn
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul Magnet de frigider din lemn, acuarela, Cetatea Calnic, judetul Alba este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra la cetatile si castelele din Romania. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Ai vizitat cetatile si castelele din Romania si te gandesti ce cadou sa le oferi celor dragi care nu au reusit sa fie cu tine? Sau poate vrei un suvenir care sa-ti aduca aminte de timpul minunat petrecut in aceasta minunata locatie?
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu unMagnet de frigider din lemn, acuarela, Cetatea Calnic, judetul Alba sigur nu dai gres.
Produsul Magnet de frigider din lemn, acuarela, Cetatea Calnic, judetul Alba este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Desenul care sta la baza produsului Magnet de frigider din lemn, acuarela, Cetatea Calnic, judetul Alba este realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera colectia suveniruri #craftlaser
Construită iniţial la mijlocul anilor 1200 ca reşedinţă pentru greavul sas Chyl de Kelling, cel care a dat şi numele satului, cetatea din Câlnic a fost concepută cu un turn-donjon masiv, folosit ca locuinţă, înconjurat cu ziduri ce formau o incintă ovală, cu un turn spre Sud şi un turn de poartă pe latura nordică. Sistemul de apărare era întregit de un şanţ cu apă ce înconjura cetatea.
Reşedinţă nobiliară până în 1430, cetatea a fost vândută atunci ţăranilor din Câlnic, care în prima jumătate a secolului al XVI-lea au început înălţarea unei noi centuri de ziduri, au întărit turnul porţii, iar în curtea interioară au ridicat capela. Tot în curtea interioară, lipite de zid, au fost construite cămări pentru provizii. La finalizarea acestor lucrări masive de extindere şi întărire, cetatea a primit înfăţişarea de azi.
Fortificaţia a fost restaurată în anii 1961-1964. În 1998, obiectivul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Acum, aici funcţionează un centru cultural internaţional, sub patronajul Institutului de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca şi al Asociaţiei „Ars Transsilvaniae”.