Descriere
Magnet De Frigider din lemn, gravat, „Poarta Ecaterina” Brasov
Dimensiune: 5.5 x 7 cm
Material: Placaj 4 mm
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Produsul Magnet De Frigider din lemn, gravat, „Poarta Ecaterina” Brasov, este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra la Brasov. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Ai vizitat Brasov-ul, ai colindat pe jos si te-ai bucurat de acest oras minunat si te gandesti ce cadou sa le oferi celor dragi care nu au reusit sa fie cu tine? Sau poate vrei un suvenir care sa-ti aduca aminte de timpul minunat petrecut in aceasta minunata locatie?
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet De Frigider din lemn, gravat, „Poarta Ecaterina” Brasov sigur nu dai gres.
Produsul Magnet De Frigider din lemn, gravat, „Poarta Ecaterina” Brasov este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Desenul care sta la baza produsului Magnet De Frigider din lemn, gravat, „Poarta Ecaterina” Brasov este realizat manual de artistul local Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera suvenirurile gravate din Brasov
Fiind situată la capătul străzii Caterinei - care la rândul ei a preluat numele de la mănăstirea de călugărițe ce fusese acolo - poarta a primit denumirea de Ecaterina.
În 1559 a fost ridicat și turnul porții, care se vede și astăzi.
De formă pătrată, pe trei nivele, construcția are în partea superioară patru turnulețe ce simbolizau „Jus Gladii”. Un privilegiu medieval care dădea conducătorilor brașoveni dreptul de a aplica pedeapsa supremă.
Bolta turnului e pictată în stilul Renașterii, iar arhitectura acestuia este unică în lume, făcând din el o prețioasă bijuterie artistică.
Nemairăspunzând cerințelor negustorimii române din Șchei, poarta (cu excepția turnului) a fost dărâmată în 1827, un an mai târziu construindu-se actuala Poartă Șchei.
Astăzi, turnul porții renovat adăpostește expoziții periodice de artă și istorie. (www.wikipedia.com)