Descriere
Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napoca
Produsul Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napoca este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Desenul care sta la baza produsului Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napoca este realizat manual de artistul local Adrian Samoila.
Dimensiune 6.5 x 7 cm
Material: lemn stratificat de 4 cm
Gravura este realizata direct in lemn.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul “Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napoca” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Cluj Napoca. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Ai vizitat Cluj Napoca si in special Casa Matia Corvin si te gandesti ce cadou sa le oferi celor dragi care nu au reusit sa fie cu tine? Sau poate vrei un suvenir care sa-ti aduca aminte de timpul minunat petrecut in acest minunat oras?
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napoca sigur nu dai gres.
Produsul Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napoca este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea.
Desenul care sta la baza produsului Magnet De Frigider din lemn, Gravat “Casa Matia Corvin” Cluj Napocaeste realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri gravate din Cluj Napoca
În această casă s-a născut, la 23 februarie 1440, Matia Corvin, fiu al voievodului Transilvaniei Ioan de Hunedoara. Ulterior, Matia Corvin a devenit rege al Ungariei în perioada 1458-1490, fiind considerat unul dintre cei mai mari monarhi maghiari. Regele a decis scutirea clădirii de taxe și impozite, scutire pe care au respectat-o și domnitorii ce i-au urmat
Pe 22 octombrie 1902 a fost deschis în incintă Muzeul Societății Carpatine Ardelene[6], unul dintre cele mai frumoase muzee din Transilvania la vremea respectivă, dedicat turismului, etnografiei și balneologiei. Aici era expusă o colecție de peste 7.000 de obiecte, cuprinzând ceramică, broderii, unelte agricole, porturi, obiecte casnice rurale. Două dintre încăperile edificiului erau destinate evocării memoriei lui Matia Corvin, fiind expuse și cele 7 machete care au concurat la concursul din 1894 pentru realizarea statuii lui Matei Corvin. Peste 2.000 de volume ale colecției fuseseră donate de către profesorul universitar Otto Hermann. Muzeul a funcționat până în 1935.
După cel de-al Doilea Război Mondial clădirea a adăpostit o perioadă un colegiu, iar apoi Universitatea de Artă și Design, care o folosește și în clipa de față. În 1996 a fost instalată o placă comemorativă în limbile română și engleză.