Descriere
Cana suvenir "Palatul Episcopiei" Oradea
Capacitate: 350 ml
Material: ceramica
Produsul se livreaza ambalat in cutie.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Produsul Cana suvenir "Palatul Episcopiei" Oradea este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra la Oradea. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Ai vizitat Oradea si te gandesti ce cadou sa le oferi celor dragi care nu au reusit sa fie cu tine? Sau poate vrei un suvenir care sa-ti aduca aminte de timpul minunat petrecut in aceasta minunata locatie?
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu o Cana suvenir "Palatul Episcopiei" Oradea sigur nu dai gres.
Produsul Cana suvenir "Palatul Episcopiei" Oradea este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea.
Desenul care sta la baza produsului Cana suvenir "Palatul Astoria" Oradea este realizat manual de artistul Adrian Samoila si are un text simpatic "Ce frumos a fost...in Oradea"
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri gravate din Oradea, toate desenele fiind realizate manual de catre artistul Adrian Samoila.
Clădirea a fost concepută și realizată de către renumitul arhitect Kálmán Rimanóczy (fiul), cu destinația de locuință familială. Edificiul, construit în anul 1905, face parte din noul val de clădiri construite la începutul secolului XX.
Elementele de pe fațada palatului sunt de inspirație venețiană. Alternanța între cărămidă și tencuială și ferestrele în trei arcade de la etaj sunt reprezentative, în acest sens. Cornișa este formată în ogivă, ceea ce este caracteristic pentru goticul timpuriu. Cele trei axe centrale au pe lateral, la etaj, bovindouri specifice stilului secession, fapt care creează o anumită alternanță în ritmicitatea fațadei. Balustrada de la etaj este împodobită cu statuete de piatră.
În anul 1921, clădirea a fost cumpărată de biserica ortodoxă. La etajul I, a fost amenajată o capelă.
În perioada interbelică în această clădire și-a avut sediul, pentru o perioadă scurtă, Academia Teologică Ortodoxă. De asemenea, din 1925, la subsolul construcției funcționa o tipografie, care a permis înființarea unei edituri.
În anul 1971, clădirea a fost renovată, geamurile capelei au fost schimbate cu vitralii, picturile au fost refăcute, iar ceea ce a rămas din vechiul palat - sobe și ornamente murale - au fost restaurate de specialiști. Lângă capelă este amenajat un muzeu, unde sunt expuse obiecte de cult, cărți vechi, manuscrise, argintării, argintării aurite, icoane pe sticlă, picturi etc.
(www.wikipedia.org)