Descriere
Tablou suvenir, gravat pe lemn, Cetatea Prejmer - Brasov, dimensiune 10 x15 cm, rama inclusa
Dimensiune: 10 x 15 cm
Material: lemn , grosime 1 mm
Rama este inclusa
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul Tablou suvenir, gravat pe lemn, Cetatea Prejmer - Brasov, dimensiune 10 x15 cm, rama inclusa este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra in Brasov, dar au vizitat si Cetatea Prejmer. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Ai vizitat Cetatile Fortificate din Transilvania si ai ajuns si la Cetatea Prejmer si te gandesti ce cadou sa le oferi celor dragi care nu au reusit sa fie cu tine? Sau poate vrei un suvenir care sa-ti aduca aminte de timpul minunat petrecut vizitand cetatile fortificate?
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Tablou suvenir, gravat pe lemn, Cetatea Prejmer - Brasov, dimensiune 10 x15 cm, rama inclusa sigur nu dai gres.
Produsul Tablou suvenir, gravat pe lemn, Cetatea Prejmer - Brasov, dimensiune 10 x15 cm, rama inclusa este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Desenul care sta la baza produsului este realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera Biserica Fortificata Biertan, dar si alte suveniruri pe care le poti gasi in Brasov
Cetatea a fost construită în 1211 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Pentru a se apăra de invaziile turceşti, locuitorii aşezării, la origine saşi, construiesc în secolul al XV-lea zidurile Cetăţii Ţărăneşti.
Cetatea are forma unui cerc care înconjoară Biserica Evanghelică, ziduri înalte de 12 metri şi groase de 3-4 metri. Cetatea a fost atacată de 50 de ori de turci. Se spune că cetatea a picat o singură dată în mâinile duşmanilor, dar doar pentru că veniseră ca prieteni, iar după ce au pătruns în cetate s-au transformat în cuceritori.
Una dintre atracţii este stuparul de cămăruţe care este unic. Sunt practic 274 de încăperi mici, câte una pentru fiecare familie din sat. Numărul camerei era acelaşi cu al casei, de aceea toate sunt numerotate. Aici se adăposteau oamenii în cazul unei invazii.
De asemenea Drumul Străjii pe lângă zidurile cetăţii este foarte bine păstrat, iar în cazul altor fortificaţii el nu mai există. Mai este şi Orga Morţii, practic o scândură cu cinci puşti pe o parte şi cinci pe alta, care se rotea şi devenea o adevărată mitralieră. Era folosită atunci când cetatea era atacată.