icon Stiai ca ... "Biserica Neagra" din Brasov s-a numit initial "Biserica Sfanta Maria"

Stiai ca ...  "Biserica Neagra" din Brasov s-a numit initial "Biserica Sfanta Maria"

De ce se numeste "Biserica Neagra" din Brasov Biserica Neagra? 

„Biserica Neagra” din Brasov a fost construita in locul unei biserici romanice care data din secolul XIII si care a fost distrusa ca urmare a invaziei tatare din 1241.

La inceput, biserica a fost romano-catolica, primind hramul Sfanta Maria.  De aceea, s-a sumit Biserica Sfanta Maria.
 

Numele de „Biserica Neagra” dateaza odata cu incendiul din 1689.


Astfel, la 21 aprilie 1689, un incendiu devastator a izbuncit in centrul orasului si in doar 4 ore totul a fost facut scrum.  Au ars altarul, orga şi toate obiectele de cult. Singurul obiect care nu a fost mistuit de flăcări a fost cristelniţa.

Cronicile vremii spun ca, in mod inexplicabil, in timp ce acoperişul bisericii ardea, focul nu cuprinsese bolta, deşi ardea şi în biserică, unde nu numai lemnul, ci şi zidurile au fost distruse.

Mult timp dupa acel incendiu, Brașovul a rămas o ruină înnegrită de fum și de atunci Biserica Sf. Maria se mai numește și „Biserica Neagra”, datorită culorii zidurilor arse în acel incendiu, ziduri care nu au mai fost restaurate, pastrandu-si culoarea neagra de la fum si de la foc.

Incepand cu secolul XIX denumirea populara a bisericii de dupa incendiu,„Biserica Neagră, a fost acceptată oficial, aceasta fiind si denumirea ei actuala.

Datorita zidurilor negre ale acesteia, „Biserica Neagra” este unul dintre principalele obiective turistice din Brasov, multi turisti venind sa o vada si sa o imortalizeze in amintiri.

„Biserica Neagra” este considerata cea mai mare biserica catolica din Romania. 

Stiai aceste lucruri despre "Biserica Neagra" din Brasov?  Sau poate stii alte curiozitati despre ea.  Ne spui si noua?  

Hai alaturi de noi si impartaseste din experientele tale din calatoriile tale prin Romania sa aflam noi lucruri si curiozitati interesante!

 

icon Contacteaza-ne si povesteste-ne despre tine!

Ai un castel, o pensiune, un magazin de suveniruri sau un magazin de artizanat si vrei ca turistii care te viziteaza sa plece de la tine cu amintiri de neuitat?  


Contactaza-ne, povesteste-ne despre tine si impreuna putem crea suveniruri unice, desenate manual de catre prietenul nostru artist, Adrian Samoila.  
Trimite

Suport clienti 09.00 - 17.00

0741667246 comenzi@craftlaser.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!