Descriere
Semn de carte suvenir din lemn, gravat, Regele Mihai I al Romaniei
Produsul Semn de carte suvenir din lemn, gravat, Regele Mihai I al Romaniei este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea.
Material: lemn grosime max. 0.8 mm
Dimensiune: 5.0 cm x 15.0 cm
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul Semn de carte suvenir din lemn, gravat, Regele Mihai I al Romaniei este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra in Romania. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Semn de carte suvenir din lemn, gravat, Regele Mihai I al Romaniei sigur nu dai gres.
Produsul Semn de carte suvenir din lemn, gravat, Regele Mihai I al Romaniei este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea si il gasiti si in magazinul de suveniruri oficial din incinta Domeniului Regal Savarsin
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera colectia suveniruri #craftlaser realizate special pentru Castelul Peles si Pelisor Sinaia.
Mihai s-a născut la Sinaia, ca fiu al principelui Carol al II-lea al României (viitorul rege Carol al II-lea) și al prințesei Elena a Greciei. Din partea tatălui este nepot al regelui Ferdinand I al României și al Regina Maria a României, iar din partea mamei, nepot al regelui Constantin I al Greciei.
Mihai a devenit pentru prima dată rege al României în 1927, după moartea bunicului său Ferdinand I, întrucât tatăl său renunțase în decembrie 1925 la tron și rămăsese în străinătate.
Deoarece Mihai avea doar 6 ani și nu putea guverna, o regență a fost formată din principele Nicolae (al doilea fiu al regelui Ferdinand I și unchiul lui Mihai), patriarhul Miron Cristea și Gheorghe Buzdugan, președintele Înaltei Curți de Casație (până la 7 octombrie 1929 când a murit, fiind înlocuit cu Constantin Sărățeanu, consilier la Curtea de Casație).
În septembrie 1940, Carol al II-lea i-a acordat puteri discreționare generalului Ion Antonescu, care i-a impus să abdice în favoarea fiului său. Mihai, în vârstă de 18 ani, a fost proclamat rege fără depunerea vreunui jurământ pe constituție (suspendată printr-un decret din 5 septembrie 1940 al regelui Carol al II-lea) și fără votul de aprobare al parlamentului (dizolvat tot prin acel decret și redeschis abia în 1946)
www.wikipedia.org