Descriere
Magnet de frigider din lemn, gravat, Dimitrie Cantemir, Domn al Moldovei
Produsul Magnet de frigider din lemn, gravat, Dimitrie Cantemir, Domn al Moldovei este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea.
Material: lemn startificat de 4 mm
Dimensiune: 6.0cm x 8.0 cm
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul Magnet de frigider din lemn, gravat, Dimitrie Cantemir, Domn al Moldovei este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra in Romania. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet de frigider din lemn, gravat, Dimitrie Cantemir, Domn al Moldovei sigur nu dai gres.
Produsul Magnet de frigider din lemn, gravat, Dimitrie Cantemir, Domn al Moldovei este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea si il gasiti si in magazinul de suveniruri oficial din incinta Muzeului Bucovinei din Suceava.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera colectia suveniruri #craftlaser realizate special pentru Castelul Peles si Pelisor Sinaia.
La moartea tatălui său în martie 1693, (în urma unui atac de apoplexie) a fost proclamat domn după modelul lui Constantin Brâncoveanu, însă Poarta nu l-a confirmat în domnie și a impus în scaunul domnesc pe Constantin Duca. Și-a petrecut următorii ani la Constantinopol, unde a fost capuchehaie (trimis la Poartă ca garant al fidelității) și a însoțit armata otomană în expediția eșuată din Ungaria, fiind martor al înfrângerii oștilor otomane ale sultanului Mustafa al II-lea de către austrieci în luptele de la Petrovaradin și Zenta, unde s-a convins de decadența Imperiului Otoman.
În 1710 a fost pus la tronul Moldovei, având misiunea de a-l supraveghea pe Brâncoveanu, bănuit de neloialitate față de Imperiul Otoman, în schimb a încheiat el însuși un tratat cu Imperiul Rus al lui Petru cel Mare. Armata rusă ajutată de moldoveni a suferit o înfrângere categorică din partea turcilor în Bătălia de la Stănilești. În consecință, Cantemir a fost nevoit să se refugieze în Rusia, unde și-a petrecut restul vieții în mijlocul preocupărilor intelectuale.
www.wikipedia.org