Produsul “Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Casa Sfatului" Brasov” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Brasov. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Casa Sfatului" Brasov, desen realizat manual sigur nu dai gres.
Desenul care sta la baza produsului “Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Biserica Neagra" Brasov” este realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Produsul este realizat in atelierul
Craftlaser din Oradea. Desenul este realizat manual.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de
Facebook
Descopera intreaga colectie de
suveniruri Brasov, toate desenele fiind realizate manual de catre artistul
Adrian Samoila.
Despre Casa Sfatului Brasov
Casa Sfatului din Brasov, un important monument de
arhitectură din municipiul
Brașov, a fost inițial doar un
turn de supraveghere, ale cărui baze se aflau pe cele ale actualului turn.
Istoria cladirii Casa Sfatului Brasov
În
23 decembrie 1420 se încheie un acord între Adunarea Districtului
Țării Bârsei și Breasla Blănarilor privind construirea Casei Sfatului. În acest document se menționează că reprezentanții Breslei Blănarilor brașoveni au îngăduit celor nouă comune ale „Provinciei Țara Bârsei” să-și construiască deasupra bolții de vânzare a breslei o cameră pentru „acordarea dreptății” și pentru ședințele magistratului.
Totuși, din cauza invaziei turcești din 1421, a distrugerii în mare parte a orașului, precum și a arestării magistratului orașului, acest proiect va fi amânat.
Casa Sfatului din Brasov s-a transformat în primărie pe măsură ce orașul s-a dezvoltat. Astfel, următoarea mențiune despre Casa Sfatului din Brașov apare în 1503, ea fiind menționată sub numele de „Praetorium”.
Modificari ale cladirii
Construcția a cunoscut de-a lungul anilor multe modificări, multe dintre ele fiind datorate distrugerilor provocate de evenimente naturale:
- 5 iulie 1608 – un trăznet lovește turnul Casei Sfatului; incendiul nu a putut fi stins decât după ce s-a turnat în foc vin, oțet și lapte;
- 17 iunie 1662 – un cutremur afectează puternic Casa Sfatului; turnul avea să se prăbușească în proporție de două treimi;
- 24 iulie 1682 – o furtună puternică lovește din nou „turnul trompetiștilor” (numit așa pentru că un trompetist anunța trecerea fiecărei ore);
- 21 aprilie 1689 – marele incendiu (provocat de forțele habsburgice care asediau orașul) distruge o mare parte din clădire. După aproape un secol, în anul 1780, se încheie lucrările de reconstrucție a Casei Sfatului, în stil baroc, aproximativ în forma pe care o cunoaștem astăzi. Tot atunci, pe loggia din față, a fost adăugată stema Brașovului.[1]
Administrația orașului se mută din aceasta clădire în anul
1876, într-o cladire nouă situată la intersecția străzilor Republicii și Mihail Sadoveanu.
La începutul secolului XX, Casa Sfatului urma să fie demolată și înlocuită cu o clădire administrativă modernă. Acest lucru a fost evitat doar datorită unei puternice campanii de presă pentru menținerea vechiului monument istoric. Ultima modificare arhitecturală a Casei Sfatului a avut loc în anii 1909-1910, când acoperișul baroc a fost înlocuit de actualul acoperiș piramidal, cu țigle colorate. Din 1950 clădirea găzduiește Muzeul Județean de Istorie.
(www.wikipedia.com)