Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul “Semn de carte suvenir, din lemn, gravat, "Palatul Culturii Timisoara (Cladirea Operei)" este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Romania si au vizitat Timisoara. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Semn de carte suvenir, din lemn, gravat, "Palatul Culturii Timisoara (Cladirea Operei)" sigur nu dai gres.
Produsul Semn de carte suvenir, din lemn, gravat, "Palatul Culturii Timisoara (Cladirea Operei)" este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea.
Desenul care sta la baza produsului este realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri gravate , toate desenele fiind realizate manual de catre artistul Adrian Samoila.
Opera își desfășoară activitatea în clădirea Palatului Culturii. Constructia cladirii a început în 1871, după planurile arhitecților vienezi Ferdinand Fellner și Hermann Helmer, și a fost terminată în 1875. Reprezentațiile inaugurale au avut loc la 22 septembrie 1875 (în limba maghiară) și la 25 septembrie 1875 (în limba germană).
Două incendii au devastat de-a lungul timpului clădirea (1880, 1920).
După primul incendiu clădirea a fost restaurată până în 1882 în stilul original, „Renaissance”. După al doilea au rămas intacte doar aripile laterale, fațada trebuind să fie refăcută.
Arhitectul Duiliu Marcu, care avea să construiască Palatul Victoria din București, a refăcut fațada și sala de spectacole, în 1923 păstrând aspectul inițial, dar în 1936, fiind necesară înălțarea fațadei, aceasta a fost refăcută în stilul neobizantin caracteristic acelui timp.