Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul “Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Turnul Croitorilor, Sighisoara"” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Sighisoara. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Turnul Croitorilor, Sighisoara" sigur nu dai gres.
Produsul “Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Turnul Croitorilor, Sighisoara" este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Desenul care sta la baza produsului Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Turnul Croitorilor, Sighisoara" este realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri din Sighisoara, toate desenele fiind realizate manual de catre artistul Adrian Samoila.
Turnul Croitorilor este situat în zona celei de a doua porţi de acces în cetate, el fiind numit şi Turnul cel mare al Porţii din spate.
Ridicat în secolele XIII-XIV, turnul se înfăţişează cu o arhitectură de mare simplitate şi masivitate. Forma sa este dreptunghiulară, iar la nivelul inferior este străpuns de două ganguri boltite în cruce, odinioară prevăzute cu porţi cu grilaje verticale la ambele extremităţi.
Deasupra porţilor, turnul se ridică cu două etaje, prevăzute cu ferestre de tragere.
Pe lângă acestea, nivelul superior are pe laturile lungi câte trei guri de pacură. Incendiul din anul 1676 a afectat puternic turnul, pentru că a explodat rezerva de pulbere care era depozitată aici, distrugându-se nivelurile superioare, cu un mare număr de arme şi rezervele de grâu.
Turnul a fost în întregime reconstruit în anul 1679, când a fost dotat şi cu armamentul necesar. Cu acest prilej gangul de nord-vest a fost închis, fiind transformat în depozit de pulbere până în 1935, când a fost restaurat, revenindu-se la forma iniţială.