Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul “Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Cavaler aparand Turnul Cositorarilor - Cetatea Sighisoara” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Romania si au vizitat Cetatea din Sighisoara. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Cavaler aparand Turnul Cositorarilor - Cetatea Sighisoara" sigur nu dai gres.
Produsul Magnet de frigider din lemn, acuarela, "Cavaler aparand Turnul Cositorarilor - Cetatea Sighisoara" este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea.
Grafica care sta la baza produsului este realizata manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri acuarela , toate desenele fiind realizate manual de catre artistul Adrian Samoila.
Turnul Cositorarilor este amplasat pe latura sud-estică a cetăţii, fiind una dintre cele mai ciudate construcţii, dar probabil şi cea mai expresivă ca evoluţie a stilurilor arhitectonice de sorginte defensivă.
Construcţia sa ar fi început înaintea secolului al XV-lea, însă asupra sa s-u făcut modificări şi pe parcursul următoarelor secole.
Pe o bază dreptunghiulară se ridică un trunchi pentagonal, deasupra căruia se lărgeşte, susţinut pe console robuste, între care se deschid guri de aruncare, un etaj octagonal prevăzut cu metereze pentru puşti, întreaga construcţie fiind încununată de un acoperiş hexagonal cu laturi inegale.
Schimbările volumetrice, dublate de tencuielile ciuruite de gloanţe (din timpul Războiului Curuţilor) sunt expresiile cele mai nimerite ale vechimii, dar şi trăiniciei acestui edificiu. Datele istorice în legătură cu această construcţie sunt lacunare, pe o inscripţie (aflată deasupra uşii), dipărută în zilele noastre, dar observată de către istoricii vremurilor trecute, se amintea că în anul 1583 turnului i s-au făcut unele reparaţii.
Tot atunci se pare ca i s-ar fi adăugat şi micul bastion pentagonal ce dă spre Oraşul de Jos.