Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul Tablou metalic suvenir, vintage "Palatul Banffy" - Cluj Napoca (Muzeul de Arta) este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Cluj Napoca. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Tablou metalic suvenir, vintage "Palatul Banffy" - Cluj Napoca (Muzeul de Arta) sigur nu dai gres.
Produsul Tablou metalic suvenir, vintage "Palatul Banffy" - Cluj Napoca (Muzeul de Arta) este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Grafica care sta la baza produsului Tablou metalic suvenir, vintage "Palatul Banffy" - Cluj Napoca (Muzeul de Arta) este realizata de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de suveniruri din Cluj Napoca
Muzeul de Arta din Cluj Napoca este gazduit inca din anul 1951 de Palatul Banffy, un important edificiu baroc, construit în secolul XVIII, operă a arhitectului german Johann Eberhard Blaumann.
Construit între 1774 și 1785 pe laturile unei curți rectangulare de către contele György Bánffy, este considerat a fi cea mai reprezentativă clădire în stilul baroc din Transilvania.
Frontispiciul rococo are blazonul familiei Banffy și 6 statui ale unor personaje din mitologie (de la stânga spre dreapta): Hercule, Apollo, Marte, Minerva (Atena), Diana și Perseu.
Palatul a găzduit ca oaspeți pe împărații Francisc I și Franz Josef.
Datorită importanței sale, clădirea a fost inclusă pe listele de monumente istorice din 1992, 2004 și 2010, fiind considerată un monument arhitectural de importanță națională.
Începând cu 1951, palatul adăpostește Muzeul de Artă din Cluj, cu un valoros patrimoniu de pictură, grafică și artă decorativă.
Nucleul acestui patrimoniu este Colecția Virgil Cioflec, ce reunește opere ale artiștilor Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Dimitrie Paciurea, Theodor Pallady, Camil Ressu, Vasile Popescu ș.a. dispuse în peste 20 de încăperi.
Expoziția de bază prezintă și lucrări ale unor artiști mai puțin cunoscuți din Transilvania secolelor XVIII-XIX, respectiv o importantă colecție din lucrări de mare valoare aparținând școlii de pictură din Baia Mare.
Etajul clădirii unde se află Galeria Națională a fost închis în 1990 pentru lucrări de restaurare și redeschis în 1996. Muzeul de Artă Cluj-Napoca a fost nominalizat la premiul EMYA pentru muzeul european al anului 1997.
www.wikipedia.org