Produsul “Cana suvenir, Bresle, Sighisoara Medievala” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Sighisoara. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu o Cana suvenir, Bresle, Sighisoara Medievala, desen realizat manual sigur nu dai gres.
Produsul
“Cana suvenir, Bresle, Sighisoara Medievala” prezinta un desen realizat manual cu "Sighisoara Medievala".
Produsul Cana suvenir, Bresle, Sighisoara Medievala se poate spala la temperaturi mari, inclusiv in masina de spalat vase.
Produsul este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea. Desenul este realizat manual.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de
Facebook
Descopera intreaga colectie de
suveniruri din Sighisoara, toate desenele fiind realizate manual de catre artistul
Adrian Samoila.
Despre breslele mestesugarilor din Sighisoara
Breslele meșteșugarilor din Sighișoara, 19 la număr, și-au primit primele statute în
1376, statute care aveau la bază legi și obiceiuri mai vechi. Se iau măsuri pentru interzicerea măririi numărului angajaților, se planifică procurarea materiei prime etc. Concurența între bresle era acută, iar cea dintre breslele din diferite orașe era de-a dreptul crâncenă. De exemplu, dacă lăcătușii din
Brașov aduceau la târgul din Sighișoara "lacăte și broaște proaste", lăcătușii sighișoreni aveau dreptul să le confiște.
Meșteșugarii devin tot mai înstăriți și ajung să aibă reprezentanți în sfatul cetății, lucru care până atunci era rezervat patricienilor feudali. Primul meșteșugar care a ajuns să intre în sfatul cetății, cu funcție de jurat, a fost un reprezentant al breslei aurarilor, Nikolaus, în
1393.
Breslele au fost desființate în
1884 deoarece își pierduseră semnificația.