Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul “Tablou metalic decorativ suvenir, Visit Castelul Bran” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Romania. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Tablou metalic decorativ suvenir, Visit Castelul Bran, sigur nu dai gres.
Desenele obiectivului turistic Castelul Bran care sta la baza produsului “Tablou metalic decorativ suvenir, Visit Castelul Bran” sunt realizate manual de artistul local Adrian Samoila.
Desenul de pe produs Tablou metalic decorativ suvenir, Visit Castelul Bran este rezistent in timp (30 de ani plus), la raze UV, ploaie, caldura. Se poate spala cu apa.
Produsul este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea. Desenul este realizat manual.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera intreaga colectie de tablou decorativ metalic, toate desenele fiind realizate manual de catre artistul Adrian Samoila.
Se presupune ca cetatea de aparare de la Bran, probabil din lemn, a fost ridicată de cavalerii teutoni între anii 1211-1225.
In anul 1377 apare un document emis de catre regale Ludovic I al Ungariei care permite construirea unei noi cetati la Bran, pe cheltuiala si cu mesterii sasilor din zona. Se presupune ca noua cetate a fost construita peste cea veche, din lemn.
Castelul Bran a fost donat reginei Maria a României la data de 1 decembrie 1920, de catre Consiliul Orășenesc Brașov, în semn de recunoștință față de contribuția sa la înfăptuirea Marii Uniri.
La moartea reginei, în 1938, castelul a fost moștenit de către fiica sa preferată, principesa Ileana, care, timpul celui de-al Doilea Război Mondial s-a întors cu familia în țară și a locuit la Bran. A înființat un spital pentru victimele războiului.
După 1948 Castelul Bran a fost naționalizat, fiind vizitelor publice începând cu 1956, fiind amenajat ca si muzeu de istorie și artă feudală.
În perioada 1987 – 1993 castelul Bran a fost restaurant, urmand a se redeschide ca muzeu pentru a intra în circuitul turistic.
In anul 2006, Castelul Bran este retrocedat legal moștenitorilor din familia de Habsburg, statul roman administrandu-l pana in anul 2009 cand acesta intră pe deplin în posesia moștenitorilor Principesei Ileana: arhiducele Dominic de Habsburg, arhiducesa Maria Magdalena Holzhausen și arhiducesa Elisabeta Sandhofer.