Durata de livrare: maxim 5 zile lucratoare
Produsul Semn de carte suvenir, din lemn, gravat, "Palatul Brancovenesci, Potlogi este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta noastra la Curtea Domneasca, Tagoviste. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Ai vizitat Curtea Domneasca, Targoviste, ai colindat pe jos si te-ai bucurat de toate parcurile si toate obiectivele tursitice si te gandesti ce cadou sa le oferi celor dragi care nu au reusit sa fie cu tine? Sau poate vrei un suvenir care sa-ti aduca aminte de timpul minunat petrecut in Targoviste?
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Semn de carte suvenir, din lemn, gravat, "Palatul Brancovenesci, Potlogi sigur nu dai gres.
Produsul Semn de carte suvenir, din lemn, gravat, "Palatul Brancovenesci, Potlogi este realizat in atelierul Craftlaser din Oradea
Desenul care sta la baza produsului este realizat manual de artistul Adrian Samoila.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de Facebook
Descopera colectia noastra de suveniruri din toata tara
În trecut Potlogiul era traversat de drumul principal de circulație ce lega Bucureștiul de Târgoviște și Craiova. Acest lucru l-a determinat pe domnul Țării Românești, Constantin Brâncoveanu în anul 1698 să ridice în centrul localității un frumos palat spre a fi lăsat moștenire fiului său Constantin
Principala construcție a curții, palatul (care măsoară 32 metri în lungime și 23 lățime), este o construcție de plan dreptunghiular în a cărei compunere intră o pivniță boltită, un parter și un etaj.
Pivnița este o construcție vastă, acoperită de patru calote sferice sprijinite pe un stâlp central prin intermediul pandantivilor.
Parterul este alcătuit din trei încăperi spațioase și alte două mai reduse ca dimensiuni.
Accesul la etaj se face prin foișorul deschis, situat pe fațada sudică, de aici se intră într-o cameră prelungă ce separă cele două apartamente inegale, cel al domnitorului, de dimensiuni mai mari în stânga și cel al doamnei în dreapta, în partea central nordică a etajului se află loggia, iar în mijlocul acestuia se află o cameră de formă pătrată, așa numită a chelarului, după cum ne relatează Paul de Alep, secretarul domnitorului, unde erau ținute lucrurile de valoare în lipsa stăpânilor casei. Încăperile de la etaj au tavanele acoperite de bolți mănăstirești cu lunete și pereți ce păstrează frumoase stucaturi cu motive florale, în trecut acești pereți erau decorați și cu picturi murale astăzi total distruse.
La exterior, palatul este tencuit și păstrează fragmentar un decor în stuc asemănător celui din interior.