Produsul “Magnet de frigider acuarela “Teatrul National” Cluj Napoca” este cadoul ideal pentru prietenii nostri care nu au fost cu noi in vacanta in Cluj Napoca. Dar pentru ca ne gandim la ei, vrem sa le oferim un suvenir cadou.
Cu noi nu mai ai nicio grija ca nu ai ce suvenir sa alegi! Te-ai gandit ca poti sa faci un cadou un suvenir inedit? Cu un Magnet de frigider acuarela “Teatrul National” Cluj Napoca, desen realizat manual sigur nu dai gres.
Produsul “Magnet de frigider acuarela “Teatrul National” Cluj Napoca” prezinta un desen realizat manual.
Produsul este realizat in atelierul
Craftlaser din Oradea. Desenul este realizat manual.
Pentru colaborare, va rugam sa ne contactati pe e-mail sau la numarul de telefon afisat pe site. Se acorda preturi speciale.
Hai alaturi de noi si pe pagina noastra de
Facebook
Descopera intreaga colectie de
suveniruri Cluj Napoca, toate desenele fiind realizate manual de catre artistul
Adrian Samoila.
DESPRE Teatrul National CLUJ NAPOCA
Primul teatru orășenesc (de limbă maghiară) din
Cluj datează din
1821, fiind așezat pe locul actualei clădiri denumite „
Casa Universitarilor” (str. M. Kogălniceanu). La începutul secolului al XX-lea s-a proiectat ridicarea unei noi clădiri care să adăpostească această instituție, vechea clădire fiind necorespunzătoare. În 1904 a început construcția noii clădiri în actuala
Piața Ștefan cel Mare, pe locul fostei piețe de lemne a orașului. Clădirea fost inaugurată în ziua de 8 septembrie 1906 cu o reprezentație a
Teatrului Maghiar. Construit în stil
baroc-
rococo, edificiul are o capacitate de 1000 de locuri și trei rânduri de logie.
Prima reprezentație în limba română în clădirea Teatrului Național din Cluj a avut loc la 14 mai 1919, iar primul spectacol al companiei de limba română din Cluj a avut loc 1 decembrie 1919, marcând un an de la Marea Unire.
Clădirea adăpostește atât compania Teatrului Național, cât și Opera Română. În 1990, în nișele de pe fațada clădirii au fost amplasate statuile „Thalia” și „Eutherpe”, opere ale sculptorului Vasile Rus-Batin.
(www.wikipedia.com)
Scrie un review